Po porážce přichází zrání masa. Zrání je proces, který přidává masu lepší vlastnosti. Důvodem, proč se maso nechává vyzrát, je posmrtná ztuhlost, která nastupuje ihned po porážce zvířete.

Maso u nás ve čtvrtích zraje metodou suchého zrání.

SUCHÉ ZRÁNÍ
Při použití této techniky visí maso na hácích, kde postupně usychá a zraje. Důležitou roli u této metody hrají 4 faktory: čas, teplota, vlhkost a proudění vzduchu. U suchého zrání dochází k výraznému úbytku hmotnosti, ale odměnou nám je maso výborné kvality a super chuti.

Pak přichází na řadu rozbourání do balíčků a vyřízení objednávek. Masa na steaky nebo dle přání zákazníků necháváme dále vyzrát metodou mokrého zrání.

MOKRÉ ZRÁNÍ
Během mokrého zrání je maso uzavřeno ve vakuovém balení, které brání úbytkům na váze. Důležitá je teplota, která by měla být nastavena na 0 – 1 °C. Hlavní přednost vakuové technologie spočívá v uzavřeném obalu, ve kterém není přítomný kyslík.

V nabídce vyzrálého masa na steaky jsou nejoblíbenější druhy. Dle přání zákazníků lze nechat metodou mokrého zrání vyzrát i jiný sortiment.