Po porážce přichází zrání masa. Zrání je proces, který přidává masu lepší vlastnosti. Důvodem, proč se maso nechává vyzrát, je posmrtná ztuhlost, která nastupuje ihned po porážce zvířete.
Maso u nás ve čtvrtích zraje metodou suchého zrání.
SUCHÉ ZRÁNÍ
Při použití této techniky visí maso na hácích, kde postupně usychá a zraje. Důležitou roli u této metody hrají 4 faktory: čas, teplota, vlhkost a proudění vzduchu. U suchého zrání dochází k výraznému úbytku hmotnosti, ale odměnou nám je maso výborné kvality a super chuti.
Pak přichází na řadu rozbourání do balíčků a vyřízení objednávek. Masa na steaky nebo dle přání zákazníků necháváme dále vyzrát metodou mokrého zrání.
-
- Vyprodáno
Velká plec
- Vyzrálé hovězí maso
- 290 Kč za 1kg
- Čtěte více
-
-
- Vyprodáno
Loupaná plec
- Vyzrálé hovězí maso
- 290 Kč za 1kg
- Čtěte více
-
-
Osso buco – nožina
- Vyzrálé hovězí maso
- 290 Kč za 1kg
- Přidat do košíku
-
Hovězí kostky na guláš
- Vyzrálé hovězí maso
- 240 Kč za 1kg
- Přidat do košíku
-
Hovězí pupek
- Vyzrálé hovězí maso
- 180 Kč za 1kg
- Přidat do košíku
-
Hovězí krk
- Vyzrálé hovězí maso
- 210 Kč za 1kg
- Přidat do košíku
-
- Vyprodáno
Hovězí zadní
- Vyzrálé hovězí maso
- 310 Kč za 1kg
- Čtěte více
-
-
- Vyprodáno
Hovězí přední bez kosti
- Vyzrálé hovězí maso
- 210 Kč za 1kg
- Čtěte více
-
-
Hovězí váleček
- Vyzrálé hovězí maso
- 360 Kč za 1kg
- Přidat do košíku
-
Hovězí nízký roštěnec
- Vyzrálé hovězí maso
- 400 Kč za 1kg
- Přidat do košíku
-
Hovězí kližka
- Vyzrálé hovězí maso
- 210 Kč za 1kg
- Přidat do košíku
-
- Vyprodáno
Hovězí hrudí bez kosti
- Vyzrálé hovězí maso
- 230 Kč za 1kg
- Čtěte více
-